20 Mayıs 2015 Çarşamba

Baymax Elmalı Kurabiye



Baymax hayranı çocuklarıma sürpriz kurabiyeler hazırlayayım dedim.Çocuklar Baymax şeklinde kurabiyeler yaptığımı görünce yardım etmek istediler.Ben göbeklerini yaptım, onlar da başını,kollarını,bacaklarını ve gözlerini yaptılar.
Kurabiyeleri yemekten çok, hazırlamaktan ve seyretmekten keyif aldılar diyebilirim. :)


Hamur için Malzemeler:

200 gr hamurişi margarin 
3 bardak un
2,5 kaşık yoğurt
1 bardak pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu

İçi için malzemeler:

2 adet elma
1 fincan toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Varsa 1 fincan çekilmiş ceviz

Gözleri için damla çikolata

Yapılışı:
Elmaları rendeleyip şekeri ekleyerek, elmalar marmelat halini alıncaya kadar 10-15dk. pişirin.Tarçın ekleyip soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığındaki hamur malzemelerini bir kapta karıştırarak yoğurun.Elinize yapışmayan, kolay şekil verilebilen, yumuşak bir hamur olacak.
Yuvarladığınızda elinize yapışıyorsa, azar azar un ekleyip kontrol edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Elinizle bastırarak yassı bir daire yapın.Ortasına harçtan yaklaşık bir tatlı kaşığı koyarak yanlarından ortaya doğru kıvırarak kapatın.
Ters çevirerek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun.
Hamurdan küçük parçalar kopararak kollarını,bacaklarını ve kafasını yapıp gövdeyle birleştirin.Son olarak baş kısmına iki damla çikolata batırarak gözlerini oluşturun.
180 derecede, üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkardığınızda sıcakken, çay süzgeciyle pudra şekerini kurabiyelerin üstüne serpin.Gözlerinin üstünde kalan pudra şekerini parmağınızla veya yumuşak bir bezle silin.

Afiyet olsun. ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder