19 Haziran 2014 Perşembe

Karton kutudan gemi


Çocuklarla değişik şeyler yapmayı seviyoruz.Komşumuzun çöpe atmayı düşündüğü karton kutuyu görünce aklıma ilk gelen fikir, bu kutudan gemi yapmak oldu.Amacım korsan gemisi yapmaktı ama kızım kamaralara prens ve prensesler çizmek isteyince,gemimiz daha çok aşk gemisine benzedi. :) 


Bir fırın,bulaşık makinesi veya çamaşır makinesi kutusu gibi büyük bir karton kutu bulduktan sonra, gemiyi yapmak çok kolay.
Önce kutunun üst ya da alt kapaklarını maket bıçağı (falçata) yardımıyla kesip çıkarın.
Boydan boya bir kenarını keserek aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi baklava şekline getirin.Kestiğiniz kenarı açık bırakarak çocuğunuzun gireceği genişlikte bir kapı oluşturun.


Kutuyu ters çevirerek,kutuya bağlı kalan kapaklardaki fazlalıkları kesin ve açılmayacak şekilde koli bandıyla yapıştırın.Kutuyu dilediğiniz gibi boyayın.
Bu halini de çocuklar ev olarak kullandılar. :)


Kızım kamaralardan birine prens ve prenses çizerken.


Benim de çizmemi istedi.Ben çizdim, o boyadı.


Gemimizin sadece bir tarafını bu şekilde boyayarak bitirdik.Ben çizimleri yaparken,çocuklar kutunun içine ve arkasına da resimler çizdiler.


Biz elimizdeki pastel boyaları kullandık.Kutuya sürtündükçe boyalar kıyafetlerine,bacaklarına ve kollarına bulaştı.Boya tercihinizi yaparken bunu göz önünde bulundurabilirsiniz.Kuruduğunda bulaşmayan bir boya olabilir.

Eğlenceli oyunlar dilerim.
Sevgiyle kalın...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder