26 Mart 2015 Perşembe

Punky (Down Sendromlu Çizgi Karakter)


Çocuğunuz dışarıda down sendromlu bir çocukla karşılaştığında size "Onun yüzü neden öyle anne?" diye sorsa ne cevap verirsiniz?Henüz kromozomun ne olduğunu bilmeyen çocuğunuza, down sendromlu kişilerin bizim gibi 46 değil de 47 kromozomu olduğunu söylemeyi düşünmezdiniz sanırım.

Benim için bu soruya cevap vermek çok kolay oldu.
Çocuklarla parka gittiğimiz bir gün, bankta oturan down sendromlu bir genç gördük.Kızım onun farklı olduğunu anlamış olacak ki bana onun neden öyle göründüğünü sordu.
Ben de ona "O bir down sendromlu.Punky gibi." dedim.
Kızım bunu duyduğu anda gülümsedi ve cevabımdan tatmin olarak oyununa döndü.
Çünkü daha önce Punky çizgi dizisinin bir çok bölümünü severek izlemişti.İlk defa bir çizgi filmi çocuklara izletmemin faydasını görmüştüm.

Biz Minika Çocuk kanalında tanıştık Punky ile.İnternet ortamında bu çizgi dizinin birçok bölümünü bulmak mümkün.Punky bildiğimiz çocuklardan hiç de farklı değil aslında.Görebileceğiniz tek fark, sürekli gülümseyen yüzündeki çekik gözleri.

Down sendromlu çocukların sevgiye, ilgiye, desteğe, iyi bir eğitime ve bilinçli ebeveynlere ihtiyaçları var.Tıpkı diğer çocuklar gibi.

Tübitak yayınlarının "Down Sendromlu Bir Arkadaşım Var" adlı kitabını alıp okuyarak da çocuğunuzu başka bir down sendromlu karakter ile tanıştırabilirsiniz.

Herkesi olduğu gibi kabul edebilirsek eğer, birbirimizden farklı olmadığımızı görebiliriz.

Sevgiyle kalın.


2 yorum:

  1. güzel paylaşım için teşekkürler..kesinlikle okumalıyız..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Paylaştıkça güzelleşiyor hayat. ;)

      Sil