18 Haziran 2014 Çarşamba

Hello Kitty resimli pasta


Her sene yaptığım gibi, en son kutladığımız doğum günü öncesinde de kızıma nasıl bir pasta süslemesi istediğini sordum."Hello Kitty'li pasta." cevabını aldım.Görsel arama motorunda bulduğum basit Hello Kitty resimlerinden birini seçmesini istedim.Balerini beğendi.
Şeker hamurundan yaptığım pasta süslemelerinden sonra,ilk defa çikolatalı süsleme deneyecektim.Süslemenin nasıl sonuç vereceğini düşünerek heyecanlandım. :)


Seçtiğimiz resmin çıktısını alamadım.Böyle olunca ben de resmi bilgisayar ekranında,pastanın üzerinde görmek istediğim boyutta ayarladım.Ekranın üzerine beyaz bir kağıt koyarak,resmin kopyasını çıkardım.
Yağlı kağıdı çizdiğim resmin üzerine koyarak bir kopya da yağlı kağıt üzerine çıkardım.Yağlı kağıdı ters çevirerek çikolatadan resmi çizmeye başladım.
Çikolataları marketten aldım.
Bir adet bitter çikolatayı benmari usulü sıcak suya oturttuğum kasede erittim.Tek kullanımlık sıkma poşetlerinden birine dökerek siyahla ana hatlarını,gözlerini ve burnunu çizdim.
Beyaz çikolatayı da aynı şekilde eriterek başka bir sıkma poşetine döktüm.Beyaz olması gereken yerlerin içlerini doldurdum.


Poşetin içinde kalan beyaz çikolatanın içine pembe gıda boyası damlatarak,açık pembe rengi elde edinceye kadar küçük bir kaşıkla karıştırdım.Bunu yaparken torbanın delik olan ağzını tuttum ki çikolata boşa akmasın.


Bitirdiğim resmi, düz duracak şekilde bir tepsiye yerleştirerek buzdolabına koydum.
Kalan pembe çikolata ile başka bir yağlı kağıda küçük kalpler yaptım.Kalan bitter çikolata ile üstlerine kızımın ismi ve yaşını yazacak harfleri yazdım.
Onları da dolaba koyarak sertleşmelerini bekledim.


Artan bitter çikolatalara biraz daha ekleme yaptım.Ben pasta süslemesini hazırlarken,kardeşim de kağıt keklerin üzerine fotoğraftaki gibi Hello Kitty suratları çizdi.


Dört kat kek,dolgu kreması ve muzla hazırlayıp kremayla kapladığım pastanın üzerine çikolataları yerleştirdim.Hello Kitty resmini ters çevirerek koydum.Siyahla çizdiğim hatlar arkasında daha belirgindi.Beklediğimden çok daha güzel görünüyordu.
Son olarak boş kalan yerlere gümüş rengi süsleme şekerleri serpiştirdim.Pastanın yanlarını da aynı şekerlerle süsledim.
Başta kızım olmak üzere bu süsleme herkesin çok hoşuna gitti.

Annelere fikir,çocuklara sürpriz olsun.
Sevgiyle kalın...


4 yorum: