26 Ocak 2015 Pazartesi

Islak Kurabiye


Kakao seven herkes bu kurabiyelere bayılıyor!
Hele minik ellerle yuvarlandığında, tadına doyum olmuyor. :)

Islak kurabiye hamuru için malzemeler:

125 gr margarin veya tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı (25 gr) kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un

Şurubu için malzemeler:

3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı su

Yapılışı:

Şurup malzemelerini  küçük bir tencerede, şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığındaki hamur malzemelerinin ilk dördünü bir kabın içinde iyice karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyerek, elinize yapışmadan yuvarlayabileceğiniz hale gelene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

200 dereceye ısıttığınız fırında, kurabiyelerin üstü çatlayıncaya kadar pişirin.
Kurabiyeler piştiğinde kuru ve sert oluyorlar.
Fırına bağlı olarak 20 dakikadan daha kısa veya biraz daha fazla sürebilir.

Sıcak kurabiyeleri, soğumuş olan şuruba batırıp çıkarın ve geniş bir tabağa dizin.
Kalan şuruptan azar azar şurupladığınız kurabiyelerin ortalarına dökebilirsiniz.
Şurubun içinde yüzmesinler.O zaman fazla tatlı oluyorlar.
Çok az miktarda şurubunuz artabilir.

Dilerseniz üzerine hindistan cevizi serpebilir veya bizim yaptığımız gibi sade olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder