3 Nisan 2015 Cuma

Florürün Zararlarını Bilmek Hepimizin Hakkı


Florürün zararları hakkında küçük bir araştırma yaptım.
Diş macunlarının üzerinde yutulmaması gerektiği yazıyor.İçeriğindeki florür yüzünden bu uyarıyı yapmak zorundalar.
Tamam yutmuyor, tükürüyoruz ama sindirim ağızda başlamıyor mu?O halde yutmamamız gereken zararlı maddeyi vücudumuz, diş macununu ağzımızda tuttuğumuz sürece emerek depoluyor demektir.

Üstelik florür sadece diş macunlarında değil çeşme suyu veya florürlü su ile hazırlanan içecek ve hazır gıdalarda da bulunuyor.Demek ki midemize de iniyor.
Yapılan deney ve araştırmalara göre florür vücudumuzda biriktikçe çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet veriyor.
Vücudumuzda en başta ağız yoluyla emilerek depolanan florürün zararlarını bilmek hepimizin hakkı!

Florür vücudumuzda ilk olarak epifiz bezi (pineal gland) tarafından depolanıyor.
Epifiz bezi, vücut ritmlerimizi korumamız için ihtiyacımız olan melatonin hormonunu salgılıyor.
3.Göz olarak da adlandırılan epifiz bezi, farkındalığımızın artmasında büyük rol oynuyor.

Yapılan bir çok araştırmaya göre florür, epifiz bezinin esnekliğini kaybetmesine sebep oluyor.Merkezi sinir sistemine zarar vererek, algıda yavaşlama, karar vermekte zorlanma,davranış değişiklikleri ve ileri safhada alzheimer gibi rahatsızlıklara yol açıyor.

Çocuklarda fazla florür alımı, epifiz bezinin gelişimini yavaşlatıyor ve bezin çalışmasını tamamen durdurabiliyor.
Çocuklar ile yapılan testlerde, florürlü su tüketen çocukların IQ seviyesi, florürsüz su tüketen çocuklardan daha düşük çıkıyor.


Epifiz bezi vücudumuzun birçok organının düzenli çalışmasını sağlıyor.Bu bezin çalışmaması ve vücudun diğer bölgelerinde florürün birikmesi, kısırlığa, erken adet görmeye, böbrek yetmezliğine, troid, pankreas ve hipofiz bezinin çalışmalarında aksamalara, romatizma ve kemik erimesine yol açabiliyor.

Florürü hayatımızdan çıkarmak için neler yapabiliriz?

Florürsüz diş macunlarını kullanmayı tercih edebiliriz.
Çeşme suyunu yemeklerde kullanmayarak, ambalajlı su, içecekler, sakız ve hazır gıdaların florür(sodyum fluorid) içerip içermediğini okuyup kontrol ederek de vücudumuza aldığımız florürü minimuma indirebiliriz.

Birçok ülkede bilimsel olarak zararlı olduğu kanıtlanmış, hatta bazı ülkelerde suya katılması yasaklanmış olan florür, neden hala tamamen yasaklanmıyor diye düşünmeden edemiyorum...

Bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki linkleri inceleyebilir, google vb.  arama motorunda "florür" ve "epifiz bezi" hakkında geniş çapta araştırma yapabilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder