27 Nisan 2014 Pazar

Futbol topu pasta yapımı


Elimde altıgen şeklinde kurabiye kalıbı veya top şeklinde pasta kalıbı yoktu ama yine de oğluma futbol topu şeklinde bir pasta yapmayı kafama koymuştum.Yaptım da. :)


Keki için hangi malzemeleri kullandığımı hatırlamıyorum.Herhangi bir pasta keki tarifi olabilir.Önemli olan, yarım küre şeklinde bir pişirme kabınızın olması.Ben pastacılık malzemeleri satan bir yerden, metalik görünümde ama elastik bir kap bulmuştum.Kap esnek olunca,pişmiş keki düzgün bir şekilde çıkarmak çok kolay oluyor. ;)

Kekin içine iki kat dolgu koydum.Kreması için süt,un,nişasta,şeker ve vanilya ile hazırlanan bir tarif seçtim.Çilek ekledim.Siz dilediğiniz dolguyu kullanabilirsiniz.


Nişasta serperek daire şeklinde açtığım beyaz şeker hamuru ile pastayı kapladım.Bir kağıda altıgen çizdim.Kağıdı,açtığım mavi ve beyaz hamurların üstünde tutarak,bıçakla altıgen şeklinde hamurlar kestim.(Tüm pastayı bu şekilde altıgen hamurlarla kaplayabilirsiniz.Benim beyaz hamurum yetmediği için sadece 3 parça kullanabildim.)Hamura su sürerek parçaları yapıştırdım.
Parça yapıştırmadığım bölümlerde, bıçağın tersini hamura hafif bastırarak, aradaki beşgen ve altıgenlerin şekillerini belirginleştirdim.
Çatal yardımıyla küçük çukurlar açarak, topun dikişlerini oluşturdum.



Yeşil şeker hamurunu rendeledim ve topun çevresini süslemek için kullandım.Mavi hamurdan harfler keserek tabağın etrafına oğlumun ismini ve yaşını yazdım.Kızım küçük çiçekler yaparak,tabağın boş kalan kısımlarını süsledi ve pastamızı böylece tamamlamış olduk.


Pastayı uzun süre dolapta tutacaksanız,kurumaması için naylon poşetle kapatmanızı tavsiye ederim.

Annelere fikir,oğullarına sürpriz olsun.Sevgiyle kalın. :)

1 yorum:

  1. şekilli pasta maharetli kadınların işidir bede yapacağım... inşallah o kadar maharetim vardır.

    YanıtlaSil